Cacao nibs hebben een intense smaak naar bittere pure chocolade. Leer de smaak van cacao nibs waarderen in smoothies of als snack tussendoor. Het is een superfood zonder overbodige calorieen en toegevoegde suikers.
Je kunt de nibs zo eten of eventueel combineren met noten, moerbeien of gedroogd fruit naar eigen keuze. Ook zijn cacao nibs lekker als toevoeging aan yoghurt, muesli en desserts.
Neem dagelijks een klein handjevol cacao nibs als gezonde dosering.
8 CUPCAKES / BEREIDINGSTIJD 10 MINUTEN + 60 MINUTEN OVEN
Ingrediënten
125ml gesmolten kokosboter/cacaoboter (of in combinatie)
2 eetlepels cacaopoeder
4 eetlepels lucumapoeder/kokospalmsuiker
3 eetlepels bijenpollen
Een handjevol zonnebloempitten en gedroogde Goji-bessen
100% biologische pindapasta
Bereiding
1. De kokosboter en/of cacaoboter eerst verwarmen au bain marie tot een vloeibare olie.
2. Schenk deze in een soepkom. Voeg de cacaopoeder toe en meng goed door.
3. Voeg de lucumapoeder en bijenpollen toe en meng nogmaals goed door.
4. Voeg als laatste de zonnebloempitten Gojibessen toe.
5. Vul cupcakes met 1/3 met de vulling, daarna 1/3 pindapasta, en als top weer 1/3 met de vulling.
6. Stop de gevulde cupcakes in de oven en bak op 180 graden Celcius voor 60 minuten.
Geniet van je meest gezonde snickers tot nu toe!
2 PERSONEN / BEREIDINGTIJD 10 MINUTEN
Ingrediënten
500 ml amandelmelk
100 gram spinazie gesneden in stukjes
4 theelepels biologische pindapasta
1 rijpe banaan gesneden in stukjes
4 eetlepels cacao nibs
2 eetlepels lucuma poeder
IJsblokjes (naar eigen voorkeur toevoegen)
Bereiding
Combineer de ingrediënten samen in een blender. Laat de blender aanstaan tot er een gladde vloeistof ontstaat.
Drink smakelijk!